Bliccelők – Helyközi járatokon, buszokon nehezebb, de azért páran próbálkoznak; mutatjuk az adatokat

A Volánbusz Zrt. Veszprém vármegyében tavaly csaknem ötszáz esetben összesen mintegy kétmillió forint összegű pótdíjat szabott ki a szolgáltatásait szabálytalanul igénybe vevő utasokra. Az első ajtós felszállási rend miatt nem jellemző a helyközi járatokon a bliccelés, a menetjegy nélküli utazás és a tarifareform egyszerűsítette a kedvezmények rendszerét, s egyszerűbb lett a jogosultság ellenőrzése.

Elindult az Árpád utca régóta várt felújítása Várpalotán

Elindult az Árpád utca rég várt felújításának első üteme Várpalotán, emiatt a kivitelező lezárta a gépjármű-forgalom elől a Jókai-Csernyei-Honvéd utcák által határolt szakaszt, beleértve az érintett területen lévő parkolókat is. Az autók elhelyezésére ideiglenesen kijelölt parkolókban van lehetősége a környéken lakóknak.

Wolfsbergi alkotó munkáiból nyílt kiállítás Várpalotán

Hagyomány és modernitás címmel nyílt meg Heimo Luxbacher kiállítása a Várpalotai Képtárban. A wolfsbergi alkotó művészetét rendkívül sajátos megközelítés és összetéveszthetetlen kifejezésmód jellemzi – hangsúlyozta a megnyitón Campanari-Talabér Márta. A polgármester köszöntőjében kiemelte: immár negyedszázados múltra tekint vissza a Wolfsberg és Várpalota közötti testvérvárosi kapcsolat.

Zenei csemegével zárul a fesztivál

Igazi zenei csemegével zárul a V’Art Művészeti Fesztivál Várpalotán. Szeptember 13-án, pénteken Kováts Péter (hegedű), Kárász András Péter (gordonka) és Dani Imre (zongora) triója ad koncertet a Thury-várban.

Lecsekkoltuk a szélmalmokat – Mesterremeket találtunk a Bakony legmagasabban fekvő falujában (képgaléria, videó)

Méltán híresek a különleges tési szélmalmok, párjukat ritkítják azzal, hogy hatlaposak, favitorlásak, és attól is egyediek, hogy kör alaprajzúak, kúposan szűkül az épületeik teste, aminek a fazsindelyes teteje körbeforgatható. Azt a kettőt, ami megmaradt, az eredeti állapotukhoz hűen felújították, és pár napja újra látogathatók, ezért megnéztük, milyenek lettek.