HÍ­REK - Várpalotai Hírek

A bajtársiasság és a helytállás hősei

A doni katasztrófát a magyar hadtörténelem egyik legsúlyosabb vereségeként tartják számon, hiszen 100 ezernél is több halálos áldozatot követelt. A Palotai Turul Társaság idén is az inotai világháborús emlékműnél tisztelgett az elhunytak és túlélők előtt a tragédia 80. évfordulóján.

Édes élmények és természetfotók

Pongó József amatőr fotográfus alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban egy várpalotai cukrászdában. A természet csodáit bemutató fényképész eleinte csak a telefonjával készített felvételeket, az elmúlt években mélyedt el igazán a fotózásban.

Új néven működik tovább a katonai alakulat

A várpalotai székhelyű katonai alakulat, az MH Bakony Harckiképző Központ 2023. január 1-je óta új néven, Magyar Honvédség Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság (MH BGCSP) néven működik tovább.

A kultúra, ami hazává teszi e földet

Az ember és a Himnusz közötti élő kapcsolat az, ami örök érvényűvé varázsolja Kölcsey Ferenc alkotását, és ez az, ami méltóvá tette január 22-ét, hogy a magyar kultúra napja legyen.

Bányászrelikviák az iskolában

Közösen szavalták el a Himnuszt, s egy különleges, bányászati témájú kiállítást is láthattak a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényen a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

FRISS MEGJELENÉS

Issuu Panel: No documents in list