Curtis és Istenes Bence is pályára lépett a Vékony Csaba Emléktornán (képgaléria)

Szombat délelőtt, nagy hőségben rendezték meg Várpalotán a Vékony Csaba Jótékonysági Emléktornát, a Bányász Sporttelepen. A kispályás labdarúgótornán közel harminc együttes vett részt több korosztályban, és több országosan is ismert közszereplő húzott sportcipőt. Széki Attila, művésznevén Curtis az Újpest Öregfiúk csapatával érkezett, de pályára lépett Istenes Bence műsorvezető és Kamarás Norbert is. Az esemény házigazdája Király Péter színész volt.

Húsz éve a piros úton – Két évtized több ezer túrázója állítja, érdemes követni a Zirc és Piszke között sorba fűzött csodák útvonalát

Már húszéves a Közép-dunántúli Pirostúra jelvényszerző mozgalom. A jubileum apropóján az Észak-dunántúli Területi Természetbarát Szövetség kéthetes, háromszáz kilométeres vándortúrát szervez a Zirc–Piszke (Lábatlan) piros turistajelzésű útvonalon június 22. és július 6. között.

Itáliai barokk gyöngyszemek

Az itáliai barokk egyik, ha nem a legnagyobb hatású mestere, Antonio Lucio Vivaldi örökbecsű művei csendülnek fel június 19-én, szerdán a várpalotai Thury-várban a V’Art Művészeti Fesztivál következő rendezvényén.

Léna jól tanul és sportol

Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerést vehetett át a napokban Budapesten Dóra Léna Milla, a Bán Aladár Általános Iskola 7. a osztályos tanulója.

Szász Endre különleges világa

Szász Endre és a hollóházi kerámia címmel nyílt kiállítás a napokban a várpalotai Thury-vár Márványtermében. A Munkácsy Mihály-díjas festő és porcelánfestő száz alkotását szeptember 1-ig lehet megtekinteni.

Megújulhat a Kálvária-domb

Véglegesítés előtti állapotban vannak a várpalotai Tési út mellett található kálvária kegyhely rekonstrukciójának tervei, amelyet a Veszprémi Érsekség szakemberei mutattak be a napokban a helyi plébánián Campanari-Talabér Márta polgármesternek, az érintett városrész önkormányzati képviselőjének, Dobos Tamásnak, valamint Szijártó László esperes-plébánosnak.

Családi nap az Inotai Tagiskolában

Évtizedek óta fennálló hagyomány, hogy a várpalotai Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájában a tanév végéhez közeledve családi napot tartanak, ami idén is az Inotai Iskolásokért Alapítvány, a diákönkormányzat és Petneházy Beatrix önkormányzati képviselő közös szervezésében valósult meg.