Várpalotai Hírek

Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

FRISS MEGJELENÉS

Várpalotai Hírek - 2023. 02. 03.
Várpalotai Hírek - 2023. 02. 03.
12345...
»

ARCHíVUM

 

Tekintse meg a Várpalotai Hírek korábbi kiadásait.

Teljes archívum elérése >>

Várpalotai Hírek - 2022. 09. 02.
Várpalotai Hírek - 2022. 09. 02.
Várpalotai Hírek - 2022. 08. 26.
Várpalotai Hírek - 2022. 08. 26.
Várpalotai Hírek - 2022. 07. 22.
Várpalotai Hírek - 2022. 07. 22.
«
...56789...
»
A bajtársiasság és a helytállás hősei Vp7Nap - A doni katasztrófát a magyar hadtörténelem egyik legsúlyosabb vereségeként tartják számon, hiszen 100 ezernél is több halálos áldozatot követelt. A Palotai Turul Társaság idén is az inotai világháborús emlékműnél tisztelgett az elhunytak és túlélők előtt a tragédia 80. évfordulóján.
Diána a 2023-as év első várpalotai babája Vp7Nap - A 2023-as év első várpalotai újszülöttjét otthonában, szülei és testvérei társaságában köszöntötte a napokban Campanari-Talabér Márta, a város polgármestere.
Édes élmények és természetfotók Vp7Nap - Pongó József amatőr fotográfus alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban egy várpalotai cukrászdában. A természet csodáit bemutató fényképész eleinte csak a telefonjával készített felvételeket, az elmúlt években mélyedt el igazán a fotózásban.
Új néven működik tovább a katonai alakulat Vp7Nap - A várpalotai székhelyű katonai alakulat, az MH Bakony Harckiképző Központ 2023. január 1-je óta új néven, Magyar Honvédség Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság (MH BGCSP) néven működik tovább.
A kultúra, ami hazává teszi e földet Vp7Nap - Az ember és a Himnusz közötti élő kapcsolat az, ami örök érvényűvé varázsolja Kölcsey Ferenc alkotását, és ez az, ami méltóvá tette január 22-ét, hogy a magyar kultúra napja legyen.
Bányászrelikviák az iskolában Vp7Nap - Közösen szavalták el a Himnuszt, s egy különleges, bányászati témájú kiállítást is láthattak a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényen a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola diákjai.


Fizetett hirdetések

Megújult a várpalotai sportcsarnok világítása Vp7Nap - Egy sikeres TAO-pályázatnak köszönhetően mintegy 32 millió forintból újult meg a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnok küzdőterének világítása. Az energiatakarékos LED-fénytechnikát a gyermek kosárlabda-bajnokság legutóbbi várpalotai fordulóján adták át a sportolói közösségnek.
Vezetett gyalogtúra Vp7Nap - A IV. Palotai Zimankó-túrát február 4-én tartják meg, ez egy hullámvasút túra a Palotai-Bakonyban.
Könyvbemutató a Thury-várban Kubik Anna közreműködésével Vp7Nap - Zenés, irodalmi est keretében mutatta be Zsuffa Tünde írónő legújabb, történelmi ihletésű, Az ég tartja a királyt című könyvét a várpalotai Thury-várban, ahol Kubik Anna színművész is olvasott fel részleteket a műből. 
A 200 éve született Petőfi Sándorra emlékeztek Várpalotán Vp7Nap - Közös versmondással emlékezett 200 éve született költőnkre, Petőfi Sándorra a várpalotai evangélikus templom udvarán a Városszépítő és –védő Egyesület.


Fizetett hirdetések

Tettrekészek a várpalotai és pétfürdői kertbarátok Vp7Nap - Beszámoló közgyűlést tartott a Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület a napokban a várpalotai inkubátorházban. Az eseményen Molnár Ferenc egyesületi elnök ismertette a 2022-es évről szóló beszámolót, valamint az idénre tervezett programokról is beszélt.
Nem tudta etetni, inkább agyonverte kutyáit a várpalotai férfi Vp7Nap - Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki agyonverte két kutyáját.
Várpalotán és Ajkán is ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök Vp7Nap - A járőrök 2023. január 4-én 9 óra 10 perckor Várpalota belterületén egy 56 éves ösküi lakost igazoltattak, aki személygépkocsival közlekedett.
Kigyulladt egy autó Várpalota külterületén Vp7Nap - Kigyulladt egy személyautó Várpalota külterületén, a Bántapuszta felé vezető bekötőúton csütörtök reggel.

Civil szervezetek sportversenye Várpalotán

A Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület nyerte el a vándorkupát a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör (VOBK) közelmúltban rendezett sportnapján, ahol ezúttal is asztalitenisz, darts és sakk sportágakban mérkőzhettek meg az indulók.

Nem emelkednek a helyi adók Várpalotán

Nem változnak a helyi adók, továbbra is marad a tíz évvel ezelőtti szint, illetve Rigó László személyében új tagja lesz a gazdasági bizottságnak. Egyebek mellett ezekben az ügyekben született döntés a várpalotai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Kövi Szabolcs zenélt a szakmai napon

Rendhagyó logopédiai szakmai napot tartott a közelmúltban Várpalotán a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Várpalotai Tagintézménye. A megye szakemberei az előadások mellett Kövi Szabolcs fuvolaművész játékát is meghallgathatták.