Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

FRISS MEGJELENÉS

Issuu Panel: No documents in list

ARCHíVUM

 

Tekintse meg a Várpalotai Hírek korábbi kiadásait.

Teljes archívum elérése >>

Várpalotai Hírek - 2023. 04. 28.
Várpalotai Hírek - 2023. 04. 28.
Várpalotai Hírek - 2023. 04. 21.
Várpalotai Hírek - 2023. 04. 21.
Várpalotai Hírek - 2023. 04. 14.
Várpalotai Hírek - 2023. 04. 14.
Elfogatóparancs volt érvényben ellene – Várpalotán csípték el a rendőrök Vp7Nap - A járőrök 2023. június 6-án 16 óra körül Várpalotán igazoltattak egy 39 éves helyi lakost – olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.
Lemondott a városvédő egyesület elnöke Vp7Nap - Tizenhét esztendő után lemondott a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesületben betöltött elnöki posztjáról Petrovics László. A jövőben Juhosné Vavró Zsuzsanna vezeti az 1990-ben alakult civil szervezetet.
Rendhagyó irodalmi majális a várpalotai várnál Vp7Nap - A Krúdy Gyula Városi Könyvtár és a veszprémi odaLÖKött KÖLtészet közös szervezésében rendhagyó slam poetryre várták az érdeklődőket a napokban várpalotai Thury-vár melletti rondellánál, ahol többek között Petőfi Sándor Pusztapalotánál írodott, Szeget szeggel című versének átirataival léptek fel a slammerek.
Szíve szerint egész nap csak festene Maráczi Tiborné Tercsi Vp7Nap - Újabb kiállítás nyílt a várpalotai Öcsi Cukrászdában, ahol ezúttal Maráczi Tiborné Tercsi festményei kerültek ki a falakra, s egészen június 11-ig bárki megtekintheti azokat.
Az összefogás és a hit ereje Vp7Nap - Fontos, hogy megemlékezzünk Trianonról, a magyar nemzetet ért tragédiáról. Az idő kerekét ugyan nem lehet visszaforgatni, s a békediktátumot meg nem történtté tenni, a hatásait tompítani azonban igen.
Döntöttek a régi, várpalotai strand területének megvásárlásáról Vp7Nap - Szeptembertől új autóbusz-körjárat indul a városban, amely a Kálvária városrésztől a vasútállomásig közlekedik majd. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen az is kiderült, hogy a Készenléti-lakótelepen található strand helyén épülhet meg a jelenleg rossz állagú, felújításra szoruló Iciri-piciri Óvoda új épülete. 


Fizetett hirdetések

Egészségnap a megelőzés jegyében Vp7Nap - Vérnyomás-, illetve vércukorszintmérésen, valamint demenciaszűrésen is részt vehettek azok, akik ellátogattak az Inotai Tagiskolában tartott legutóbbi egészségnapra.
Vadászok és gyermeknap Vp7Nap - Vadász-gyermeknap május 28-án, vasárnap a várpalotai Thury-vár környékén.
Színházban a Bóbiták Vp7Nap - A János vitéz című darabot nézték meg a közelmúltban a Veszprémi Petőfi Színházban a várpalotai Bóbita-ház Fogyatékosok Napközi Otthonának gondozottjai.
Zöldhulladékot gyűjtenek Vp7Nap - Kerti zöldhulladék-gyűjtést tart május 25-én, csütörtökön a Várpalotai Közszolgáltató Kft.
A biztonság az egyik legdrágább kincsünk Vp7Nap - A honvédelem napja alkalmából tartott ünnepi sorakozót a napokban az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság. A várpalotai Kossuth-laktanyában Campanari-Talabér Márta polgármester mondott ünnepi beszédet és köszöntötte az alakulat új, megbízott parancsnokát, Pálmai Árpád alezredest.
A kóruséneklés legmagasabb szintje Vp7Nap - A  Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) képviselői alkotta zsűri egyöntetű véleménye alapján – felnőtt vegyes kar kategóriában – kóruséneklés majdnem legmagasabb fokozatát, a Fesztiválkórus minősítést érdemelte ki a Thury-várban adott színvonalas koncertjével a Várpalotai Bányász Kórus.
Az eső sem szegte kedvét a fesztiválozóknak Vp7Nap - Az égiek ugyan nem voltak épp kegyesek az idei Rock Palota Fesztivál szervezőihez, fellépőihez és látogatóihoz, ám az őszt idéző hűvös, esős időben is több ezren látogattak ki a Thury-várnál megtartott zenei rendezvényre, amelyen olyan országosan ismert bandák is koncertet adtak, mint a Bikini, a Leander Kills, a Road, az Alvin és a mókusok vagy ... Read more Az eső sem szegte kedvét a fesztiválozóknak


Fizetett hirdetések

A látássérültek világával ismerkedtek a gyermekek Vp7Nap - Érzékenyítő órát tartott Nelson nevű kutyájával a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola első és második osztályos diákjainak a látássérültként élő Darkó Dorottya.
Továbbra is kedvező áron vásárolnának Vp7Nap - Csoportos közbeszerzés keretében vásárol Várpalota villamos energiát. Így reményeik szerint az elkövetkező két évben továbbra is kedvező áron juthat hozzá a város az intézmények és a közvilágítási hálózat működtetéséhez szükséges áramhoz. Egyebek mellett erről is döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület.
Ételosztásnál balhéztak össze Vp7Nap - Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 2023 márciusában Várpalotán, a szociális szolgálat ételosztásánál történt bántalmazás miatt.
Hétvégén ismét dübörög a Rock Palota Fesztivál Vp7Nap - Május 12-én és 13-án rendezik a Rock Palota Fesztivált. Az ingyenes szabadtéri dzsemborit idén új helyszínen, a várpalotai Thury-várnál tartják, s olyan országosan ismert zenekarok is szórakoztatják majd a közönséget, mint az Alvin és a mókusok, az Auróra, a Bikini, a Don Gatto, a Leander Kills és a Road.

Lakk Roland kiállítása

Színeim címmel Lakk Roland festményeiből nyílik kiállítás május 19-én, pénteken 17 órakor az Inotai Közösségi Házban.

Az ország legjobbja

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a 2022/2023-as tanévben ismét meghirdette az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak (ÁSZÉV) versenyét, amelyen kiválóan szerepelt Bognár Bence.

Év végére elkészülhet a várpalotai művelődési központ felújításának terve

Lezárult a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központ felújításával kapcsolatos tervpályázat közbeszerzése, így ez év végére elkészülhet a Károlyi Antal tervei alapján 1957-ben épült művelődési ház rekonstrukciójának koncepciója. A nyertes vállalkozóval múlt pénteken írta alá a megállapodást Várpalota polgármestere, Campanari-Talabér Márta.