Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

Húsz éve a piros úton – Két évtized több ezer túrázója állítja, érdemes követni a Zirc és Piszke között sorba fűzött csodák útvonalát Vp7Nap - Már húszéves a Közép-dunántúli Pirostúra jelvényszerző mozgalom. A jubileum apropóján az Észak-dunántúli Területi Természetbarát Szövetség kéthetes, háromszáz kilométeres vándortúrát szervez a Zirc–Piszke (Lábatlan) piros turistajelzésű útvonalon június 22. és július 6. között.
Tűzugrás és szalonnasütés a tési tájháznál a Múzeumok éjszakáján Vp7Nap - A tési tájház is csatlakozott a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz, 19.30-tól várja az érdeklődőket június 22-én, szombaton.
Itáliai barokk gyöngyszemek Vp7Nap - Az itáliai barokk egyik, ha nem a legnagyobb hatású mestere, Antonio Lucio Vivaldi örökbecsű művei csendülnek fel június 19-én, szerdán a várpalotai Thury-várban a V’Art Művészeti Fesztivál következő rendezvényén.
Léna jól tanul és sportol Vp7Nap - Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerést vehetett át a napokban Budapesten Dóra Léna Milla, a Bán Aladár Általános Iskola 7. a osztályos tanulója.
Szász Endre különleges világa Vp7Nap - Szász Endre és a hollóházi kerámia címmel nyílt kiállítás a napokban a várpalotai Thury-vár Márványtermében. A Munkácsy Mihály-díjas festő és porcelánfestő száz alkotását szeptember 1-ig lehet megtekinteni.
Megújulhat a Kálvária-domb Vp7Nap - Véglegesítés előtti állapotban vannak a várpalotai Tési út mellett található kálvária kegyhely rekonstrukciójának tervei, amelyet a Veszprémi Érsekség szakemberei mutattak be a napokban a helyi plébánián Campanari-Talabér Márta polgármesternek, az érintett városrész önkormányzati képviselőjének, Dobos Tamásnak, valamint Szijártó László esperes-plébánosnak.


Fizetett hirdetések

Családi nap az Inotai Tagiskolában Vp7Nap - Évtizedek óta fennálló hagyomány, hogy a várpalotai Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájában a tanév végéhez közeledve családi napot tartanak, ami idén is az Inotai Iskolásokért Alapítvány, a diákönkormányzat és Petneházy Beatrix önkormányzati képviselő közös szervezésében valósult meg.
Levendulanap a Szent Borbála téren Vp7Nap - Ötödik alkalommal rendezte meg a várpalotai Szent Borbála téren népszerű nyári programját, a levendulanapot a Rákóczi Telepi Baráti Kör. A civil szervezet célja, hogy az eseménnyel alkalmat teremtsenek a baráti összejövetelre és kötetlen beszélgetésekre.
Tört-zúzott, a felmosó nyelével ütötte volt élettársát Vp7Nap - Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, rongálás vétség és könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon egy 48 éves helyi lakossal szemben.
Horgászverseny és családi nap Vp7Nap - Esős, borongós és szeles, ámde rendkívül jó látási viszonyok mellett horgászversennyel egybekötött családi napot tartottak a Nagybivalyos mögötti Inota 30-as tónál június elején.
Thury kapitány és a hős várvédők Vp7Nap - Két napon át a várpalotai Thury-vár különböző történelmi korszakait idézték meg hagyományőrzők a Palotai Mustra névre keresztelt várjátékon, amelynek középpontjában ezúttal is a névadó kapitány, Thury György 1566-os hőstette állt.
Rockerek fesztiválja a Thury-várnál Vp7Nap - Harmincnál is több zenekar adott élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet hétvégén rendeztek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák léptek színpadra, mint a Pokolgép, a Mobilmánia vagy épp az Akela.
Újabb öt évig Campanari-Talabér Márta lesz Várpalota polgármestere Vp7Nap - A település nyolc egyéni választókerületéből nyolcat nyertek a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjei a június 9-én tartott önkormányzati választáson.
Várpalotán is magasabb a részvételi arány a választáson, mint legutóbb Vp7Nap - A településen is rendben kinyitott reggel hat órakor mind a 19 szavazókör, így minden helyszínen megkezdődtek az európai parlamenti és a helyi önkormányzati, illetve nemzetiségi választások.


Fizetett hirdetések

Hova menjek a Bakonyban? 6 + 2 túratipp nyár eleji hétvégékre Vp7Nap - Öt bájos bakonyi falvacska alig rejtett, de felfedezésre érdemes helyét ajánljuk nyár eleji hétvégékre, és van két javaslatunk, amely a túrázás szerelmeseinek szintén remek program lehet és bakonyi kisvárosokhoz kapcsolódik. Kakukkfűillatot ígérhetünk és baráti beszélgetéseket a helyiekkel, megnyugtató látványt, levegőt, vizeken megcsillanó fényt, források csobogását.
Terelve közlekednek ezek a buszok Vp7Nap - Egy rendezvény miatt június 8-án, szombaton 8 és 23 óra között több útszakaszt is lezárnak Várpalotán, ezért az érintett helyközi és helyi járatok terelt útvonalon közlekednek.
A világ őrszemei a Thury-várban Vp7Nap - A világ őrszemei, viharos századok címmel láthatta a várpalotai közönség a V’Art Művészeti Fesztivál második előadását a Thury-várban.
Gálával ünnepeltek a diákok és tanáraik Vp7Nap - Húszéves a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola. A jeles alkalmat a közelmúltban négynapos programsorozattal ünnepelte az intézmény, melynek méltó zárásaként születésnapi gálaműsorral mutatkoztak be a diákok és a tantestület a Thury-­várban.

Szemléletformáló napot tartottak a diákoknak

Kölcsönkapott levegő címmel szemléletformáló napot tartott a várpalotai Bán Aladár Általános Iskolában a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége. A 6-7. évfolyamos diákok egy környezetismereti óra, valamint különböző játékok keretében kaphattak betekintést a levegőminőség-mérés világába.

A pulik nagy napja a Thury-várnál

Több, mint száz puli érkezett Várpalotára a Magyar Puli Klub és a Hungária Puli Klub által szervezett klubkiállításra és tenyészszemlére. Az egyedülálló esemény Bátor Zsuzsa, a Loncsosi-Bátor Kennel tulajdonosa és tenyésztője révén valósult meg a Thury-vár körül.

Új útszakaszt adtak át az Alsóvárosban

A műszaki átadást követően már használhatják az autósok Várpalotán az Alsóvárosban a Bányabekötő utat a vasútállomással összekötő új, 85 méter hosszú, hat méter széles útszakaszt, amelyet saját forrásból, mintegy 34,5 millió forintból építtetett Várpalota Város Önkormányzata.