Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

FRISS MEGJELENÉS

Issuu Panel: No documents in list

ARCHíVUM

 

Tekintse meg a Várpalotai Hírek korábbi kiadásait.

Teljes archívum elérése >>

Várpalotai Hírek - 2023. 09. 15.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 15.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 08
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 08
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 01.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 01.
«
...89101112...
»
Veszélyes látvány – Besétált a szarvas a jásdi Új utcába, és ez nem egy újfajta látogatás Vp7Nap - Megint túl közelről csodálhattak falujukban szarvast a jásdiak, ezért polgármesterük helyszíni egyeztetést szorgalmaz és a nem egyedi probléma megoldásához segítséget kért.
Magyar falu program – A Várpalotai járásba 40 millió forint jut most Vp7Nap - A Magyar falu program (Mfp) újabb pályázati nyerteseinek listáját nemrég tették közzé, abból kiderül, hogy a tízmilliárd forint összegű keretből 1042 kistelepülés tud megint előre lépni. A Várpalotai járás hat községéből öt kap most támogatást. Cikkünkben felsoroljuk, melyik milyen célra.
Áthelyezik a buszmegállót Vp7Nap - Értesíti az utasokat közlekedési szolgáltató, hogy április 17-én, szerdán 8 órától munkálatok miatt várhatóan két hétig a Várpalota, kenyérgyár megállót száz méterrel délebbre, Pétfürdő irányába helyezik át.
Balatonfüred és Várpalota számíthat új buszokra Vp7Nap - Folytatódik a Zöld Busz Program, hamarosan hat vidéki városban is alternatív meghajtású, környezetkímélő járművekkel korszerűsödhet a helyi közlekedés.Évente több mint ezer tonnával csökken a levegő szén-dioxid-terhelése a zöld buszok által – tájékoztat a Volánbusz.
Távol-keleti termékeket ellenőriz a NAV Veszprém vármegyében Vp7Nap - A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 15. és 19. között a távol-keleti termékeket árusítókat ellenőrzik.
Vonattal utazók erre készüljenek a hétvégén Vp7Nap - Április 13–14-én, szombaton és vasárnap a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, emiatt szombaton és vasárnap a vonatok nagy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul. Az Ajka, Veszprém, Várpalota, Tapolca és Balatonfüred felől és visszirányba vonattal utazókat ez érinteni fogja.


Fizetett hirdetések

Locsolkodás Várpalotán a Cserregőkkel Vp7Nap - Húsvéthétfőn idén is megtartotta hagyományos programját a Cserregő Néptáncegyüttes a városban. Várpalota kiemelt művészeti együttesének fiú- és férfitagjai a locsolkodás keretében egy-egy vödör vízzel „lepték meg” a lányokat a Thury-vár előtti téren, de közös táncra is várták az összegyűlt közönséget.
Tartalmas év előtt a várpalotai nyugállományúak Vp7Nap - A helyőrségi művelődési otthonban található klubhelyiségében tartotta meg éves közgyűlését a közelmúltban a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja.
Forgalmirend-változás lesz több utcában is Várpalotán Vp7Nap - A parkolási lehetőségek növelése miatt módosították a város forgalmi rendjéről szóló rendeletet, két utca egyirányúsításáról is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.
Az agyagba zárt tűz ereje és szépsége Vp7Nap - Petrás Mária és Petrás Alina különleges alkotásai mögött a hagyomány és az újítás találkozása rejlik. Az agyagba zárt tűz ereje és szépsége elevenedik meg a kiállított művekben, melyeknek formái és mintái magukban hordozzák az évezredek tapasztalatát és a kortárs művészeti megközelítést is.
Versmaraton Vp7Nap - Versmaratont tart a Krúdy Gyula Városi Könyvtár április 10-én, szerdán 17 órától.
Mesevár Kupa a Bartos iskolában Vp7Nap - Ötödik alkalommal rendezték meg a Mesevár Kupát, ezúttal a Bartos Sándor Általános Iskola, Óvoda és EGYMI tornatermében. A kicsiknek megszervezett sportnapot elsősorban várpalotai óvodások részvételével tartják meg minden évben, de alkalmanként a környező települések intézményei is szívesen csatlakoznak a programhoz.
Ünnepi díszben Vp7Nap - Tojáskereséssel és tojásfadíszítéssel egybekötött családi délután tartott nagyszombaton a Szent Borbála téren a Rákóczi Telepi Baráti Kör.
Kistérségi szavalóverseny Vp7Nap - Az iskolákban megtartott helyi megmérettetéseket követően négy korcsoportban 23 fiatal mérette meg magát a közelmúltban a Thury-várban rendezett kistérségi szavalóversenyen.


Fizetett hirdetések

Szemétszedési akció Vp7Nap - „Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel” címmel hirdetett szemétszedési akciót a napokban a várpalotai önkormányzat. A kezdeményezéshez az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sokan csatlakoztak a település minden városrészében.
Hobby Horse kupa Vp7Nap - Rendhagyó sportrendezvénynek, a Tavaszi Hobby Horse Kupának ad otthont április 7-én a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnok.
Fiataloknak az ápolásról Vp7Nap - Agócsné Bárány Zsuzsanna, a Szent Donát kórház hospice-részlegének szakápolója tartott előadást a végzős szociális gondozó és ápoló tanulóknak a napokban a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Az év legjobb várpalotai sportolóit köszöntötték

A településen az év sportolója Ludszky Zsolt, az év utánpótlás-sportolója Kis Mónika, az év edzője Szili Dániel, míg az év csapata a Várpalotai Bányász Sportkör junior (U20) kézilabda-együttes lett, derült ki kedden az inkubátorházban tartott városi ünnepségen.

Jubileumi ünnepség a várpalotai Kölyökvár Tagóvodában

Fennállásának 50. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget rendezett a várpalotai Kölyökvár Tagóvoda. Az eseményen a köszöntőbeszédek mellett az intézmény egykori és jelenlegi óvodásai léptek a közönség elé egy gálaműsor keretében.

Hatvanmilliós beruházás Várpalota tisztaságáért

A városi közterületek tisztán tartását szolgálja az a két modern berendezés, amelyet mintegy 60 millió forint értékben vásárolt a Várpalotai Közszolgáltató Kft. A padkatisztítót és a burkolt felületek tisztítását vegyszerek nélkül, vízgőzzel végző eszközt a Thury-vár előtt mutatta be a képviselőknek Nátrán Roland, a társaság ügyvezetője.