Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

FRISS MEGJELENÉS

Issuu Panel: No documents in list

ARCHíVUM

 

Tekintse meg a Várpalotai Hírek korábbi kiadásait.

Teljes archívum elérése >>

Várpalotai Hírek - 2023. 09. 22.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 22.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 15.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 15.
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 08
Várpalotai Hírek - 2023. 09. 08
12345...
»
Kútba esett fiatal macskát mentettek az ajkai tűzoltók Vp7Nap - Kútba esett macskához riasztották az ajkai hivatásos tűzoltókat Kislődre.
Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó is lesz Veszprémben Vp7Nap - Több mint hatszáz gyermek közreműködésével szervez Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót a Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával szeptember 28. és október 1. között.
Árokba csapódott egy személygépkocsi Várpalotánál Vp7Nap - Megpördült és árokba csapódott egy személyautó a 8-as főút 25-ös kilométerénél, Székesfehérvár irányába, a Várpalota 3-as kijárat előtt.
Előadás az indiánokról Vp7Nap - A zene világnapja alkalmából idén is megtartja hagyományos koncertjét Várpalotán a Tinódi Kamarakórus.
Zenei világnapi koncert Vp7Nap - A zene világnapja alkalmából idén is megtartja hagyományos koncertjét Várpalotán a Tinódi Kamarakórus.
Szőlőharang, traktorok és néptáncosok Vp7Nap - A Felsőváros utcáit járta az a szüreti menet, mely traktorokkal vonult végig a várpalotai városrészen, hogy zenei kísérettel néptáncosok szórakoztassák műsorukkal az ott élőket. A Felsővárosi Civil Egyesület által szervezett szüreti felvonulás kiinduló és egyben utolsó állomásán, a kvártélyház udvarán aztán mulatós zene, pogácsa, zsíros kenyér és bor is várta a kikapcsolódni vágyókat.


Fizetett hirdetések

Az alsóörsiek Győrben is nyerni tudtak Vp7Nap - Harmadik meccsét is megnyerte az Alsóörs a férfi kézilabda NB II 2023/2024-es szezonjában. A nőknél az Ajka először szenvedett vereséget.
Szent Mihály ünnepe Vp7Nap - Szent Mihály-napi forgatag szeptember 30-án, szombaton az Inotai Faluháznál.
Fantasztikus régi autócsodák Vp7Nap - Sokan kilátogattak a Thury-vár előtti térre, hogy megcsodálják a különleges négykerekűeket. A közelmúltban Várpalotáról rajtolt el ugyanis a Millers Oils Classic Kupa 2023-as kiírásának negyedik futama, a Bakony Trophy. Az 55 oldtimer között ritka példányokat is láthatott a közönség.
Letette esküjét az új intézményvezető Vp7Nap - Ünnepi istentisztelet keretében tette le intézményvezetői esküjét a várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda vezetője, Szőllősyné Lassu Zsuzsanna, aki édesanyja, Lassu Tamásné munkáját folytatja a nevelési intézmény élén.
Séta és tánc az elfogadásért Vp7Nap - Az Alzheimer-világnap alkalmából Nem vagy egyedül címmel sétát és közös táncot szervezett a demenciával élőkért a Thury-várnál az Iregi Márta vezette várpalotai szenior örömtánccsoport.
Olyan bulit csinált a Vad Fruttik Budapesten, hogy ők is alig tértek magukhoz utána Vp7Nap - Likó Marciék megmutatták a fővárosnak, hogy hogyan is szól az új Vad Fruttik.
Szüreti bemutató kisdiákoknak a Loncsosban Vp7Nap - A szőlőművelés és a mustkészítés rejtelmeivel ismerkedhettek meg a Bán Aladár Általános Iskola és a Rákóczi Telepi Tagiskola alsó tagozatos diákjai a Loncsosi Baráti Kör immár hagyományos szüreti bemutatóján.
Tizenöt éve állították a kulák áldozatok emlékkeresztjét Várpalotán Vp7Nap - A múltra emlékezni azért fontos, mert a hibáiból tanulnunk kell, hogy a jövőben ne ismételjük meg az ilyen tragédiákat. A kommunista eszme, ami az egyenlőség erőszakos erőltetését tűzte ki célul, megfeledkezett az emberek sokféleségéről és az egyéni érdemekről.


Fizetett hirdetések

A zseniális termőhelyektől a hungarikumokig – és amiket még nem ismerünk Vp7Nap - Régi magyar szőlőfajták címmel rendeztek konferenciát a Trianon Múzeum újranyitásának ünnepéhez kapcsolódva a Zichy-kastélyban, a múzeum emeletén szeptember 22-én. A előadások középpontjában a hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákból készített borok újrafelfedezése, a fajták hazai és nemzetközi piacon való megismertetése, megjelentetése állt.
Nagy sikert arattak a magyar viselet jegyeit tükröző ruhák Vp7Nap - Hampel Katalin divattervező zenés divatbemutatója a Trianon Múzeum újranyitásának nagyszabású kísérőrendezvényeként zajlott szeptember 22-én, a Zichy-kastély melletti színpadon. A modellek és a viseletek mellett Sáfár Mónika és Sasvári Sándor – mindketten Jászai Mari-díjas érdemes művészek – műsorát láthatta az érdeklődő közönség.
Videón az Ismerős Arcok várpalotai koncertje: így köszöntötték a Trianon Múzeumot Vp7Nap - A Trianon Múzeum ünnepélyes újranyitásának kísérő rendezvényeként az Ismerős Arcok zenekar koncertezett szeptember 22-én a múzeumnak helyet adó Zichy-kastély udvarán.
A várpalotai Trianon Múzeumból üzent az Ismerős Arcok Vp7Nap - Az Ismerős Arcok Várpalotán adott koncertet.

Épül a lőszergyár Várpalotán

A várpalotai lőszergyár komplexumának nemcsak Magyarország, hanem egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz, az önálló védelmi ipar fejlesztése az európai stratégiai autonómia egyik pillére – mondta a honvédelmi miniszter pénteken Várpalotán.

Újra megnyílt a Trianon Múzeum Várpalotán

Mindazt, ami a Trianon szóban sűrűsödik össze, hajlamosak vagyunk a saját magyar történetünknek gondolni, de valójában nem csak az. Ez ugyanis egy velejéig európai történet is, és ez akkor is így van, ha pontosan tudjuk, hogy Európában rajtunk kívül ez jószerével senkit nem érdekel. Hogy mégis mennyire európai ez a történet, azt napjainkban a saját Trianonja felé tántorgó ... Read more Újra megnyílt a Trianon Múzeum Várpalotán