Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

Mini-Pléhcsárda nap és gulyásparti a Rákóczi Telepen Vp7Nap - A „Pléh Faller” csapat gulyáslevese vitte el a pálmát Várpalotán a Rákóczi Telepi Baráti Kör július idusán rendezett Mini-Pléhcsárdanap és gulyáspartiján, amelyen minden eddiginél több, összesen 12 csapat ragadott fakanalat a Rákóczi Telepi Tagiskola udvarán.
Önkéntes munkát is végeztek az ifjú városvédők Vp7Nap - Több mint három évtizede minden esztendőben Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért címmel hirdet alkotói pályázatot fiataloknak a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség. A kiírást követően határainkon innen és túl több száz pályamű érkezik a szervezethez. A díjazottak részt vehetnek a szövetség által szervezett ifjúsági örökségvédő táborban, amelynek idén Várpalota adott otthont.
Táncbemutató Várpalotán Vp7Nap - Erdélyi és kárpátaljai fiatal táncosok érkeztek a napokban Várpalotára, hogy egy röpke órára bemutatót tartsanak modern és néptáncokból.
Kalandozás az öt elem birodalmában Vp7Nap - Kalandozás az öt elem birodalmában címmel összesen húsz gyermek részvételével tartotta meg a közelmúltban ingyenes nyári táborát a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Várpalotai Tagintézménye.
Ideiglenes út a Baglyasba Vp7Nap - A tervek szerint két hónapon át tartanak Várpalotán a Készenléti-lakótelepi körforgalomtól az Iciri-Piciri Óvodáig vezető út felújítási és aszfaltozási munkálatai.


Fizetett hirdetések

Vízcsere miatt zárva Vp7Nap - A Várpalotai Tanuszoda július 13-a és augusztus 4-e között nyári vízcsere miatt zárva tart.
Megint egy bakonyi utat szórtak meg sebességkorlátozó táblákkal, és ez is jó hír Vp7Nap - Olvasóink azt látták, hogy kitettek útépítést jelző és sebességkorlátozó táblákat a Tés és Várpalota közötti útra, ezért azt gondolják, elkezdődik a szakasz felújítása. Utánajártunk, pontosan mekkora részen és milyen munkákat végeznek a szakemberek, mikorra végezhetnek, meddig tarthat a kivitelezés.
A fény vonzásában: természet és misztérium Vp7Nap - Megtalálta a legalkalmasabb hazai helyszínét és közönségét a fény és a hang progresszív művészete, a XXI. század audiovizuális kultúrája – ezt igazolta a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében megrendezett első Inota Fesztivál, majd a múlt hétvégi Inota Focus Turbinacsarnok sikere. Várhatóan nem lesz ez másképp a háromnapos Inota Focus: Radiance című fesztivál esetében sem, ... Read more A fény vonzásában: természet és misztérium
Helytörténeti séta a városvédőkkel Vp7Nap - A Tési-domb, a Loncsos és a Rákóczi-telep városrész történetével ismerkedhettek meg azok, akik ellátogattak a Várpalotai Városszépítő és –védő Egyesület legutóbbi helytörténeti sétájára.
Szép szerelmem, Magyarország Vp7Nap - Szép szerelmem, Magyarország címmel tartott zenés, verses irodalmi előadást Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas érdemes művész és Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző a várpalotai Thury-várban.
A magyar egészségügy ünnepe Vp7Nap - Bajkóné Tóth Erzsébet, a Szent Donát Kórház ápolási igazgatója vehette át idén a várpalotai önkormányzat Semmelweis-díját a magyar egészségügy ünnepe alkalmából a helyi inkubátorházban rendezett városi ünnepségen.
Letűnt évezred jelképe lehetne Vp7Nap - Tudjuk, nem mai építmény, műemlék szentélye középkori, Várpalota és környéke minden bizonnyal legrégibb kora gótikus maradványa. Arról is beszélgetünk útközben, hogy olyan egyházi építménybe megyünk, mely évszázadok kőkemény megpróbáltatásaival, viharaival dacolva egy letűnt évezred jelképeként áll az inotai temetőben.
Örök útravalónk a hit, a remény, a szeretet Vp7Nap - Valóságos szeretetcunami fogadta tegnap a város vendégeit. A Nagyboldogasszony-templomban kezdte Balatoni Csillagösvény című, idei zarándokútját Böjte Csaba ferences szerzetes, aki július 15-ig, naponta találkozik megyénkben a katolikus hívekkel.


Fizetett hirdetések

Idős nő tárcáját lopták el Várpalotán Vp7Nap - A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
Olasz katonák főztek a várpalotai otthonban Vp7Nap - Tartós élelmiszert, valamint egy új hűtőszekrényt is adományoztak a La Brigata Meccanizzata Aosta di Messina olasz katonai alakulat tagjai Várpalotán a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonának. A gépesített dandár Szicíliából érkezett Magyarországra idén februárban és egészen augusztusig állomásozik Gyulafirátóton.
Ősi magyar dallamok az inotai Hidasházban Vp7Nap - A Hungarikum együttes adott koncertet a napokban az inotai Hidasházban. A 2010-ben alakult székesfehérvári zenekar ősi magyar dallamokat alakít át úgy, hogy azok üzenete a mai kor embere számára is érthető és befogadható legyen.

Átvették a megbízóleveleket

Átvették a megbízóleveleket a június 9-i önkormányzati választáson az egyéni választókerületekben győztes, illetve a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselők, valamint Várpalota újra megválasztott polgármestere, Campanari-Talabér Márta.