Várpalotai Hírek
WWW.VARPALOTAIUJSAG.HU

FRISS MEGJELENÉS

Várpalotai Hírek - 2024. 02. 16.
Várpalotai Hírek - 2024. 02. 16.

ARCHíVUM

 

Tekintse meg a Várpalotai Hírek korábbi kiadásait.

Teljes archívum elérése >>

Várpalotai Hírek - 2024. 03. 01.
Várpalotai Hírek - 2024. 03. 01.
Várpalotai Hírek - 2024. 02. 23.
Várpalotai Hírek - 2024. 02. 23.
Várpalotai Hírek - 2024. 02. 16.
Várpalotai Hírek - 2024. 02. 16.
12345...
»
Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub Vp7Nap - Farsangi mulatságot rendezett a közelmúltban az Arany Alkony Nyugdíjas Klub az Inotai Faluházban. A vidám hangulatú eseményen a meghívott vendégek mellett a klub tagjai szórakoztatták a szép számú közönséget.
Lakossági ügyfeleknek ingyenes Vp7Nap - Megnyílt a Várpalotai Hulladékudvar. Az elmúlt héten tartott kapunyitó rendezvényen kiderült: a hétfőtől szombatig nyitva tartó létesítményben lakossági ügyfelek ingyenesen helyezhetik el a hulladékot.
Wass Albertre emlékeztek halálának évfordulóján Várpalotán Vp7Nap - A 26 évvel ezelőtt elhunyt erdélyi magyar író és költő, Wass Albert halálának évfordulóján tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést a Palotai Turul Társaság a Wass Albert emlékparkban, a Várpalotai Tanuszoda mögött.
Télűzés a várpalotai Tési-dombon Vp7Nap - Jelmezes felvonulással és kiszebábégetéssel próbálták elűzni a telet idén is a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola diákjai, akik sípokkal, dobokkal és kereplőkkel felszerelkezve járták körbe a napokban a Tési-dombi lakótelepet.
Újra Campanari-Talabér Márta a Fidesz polgármesterjelöltje Vp7Nap - Újra Campanari-Talabér Mártát indítja polgármesterjelöltként Várpalotán a 2024-es önkormányzati választáson a Fidesz, döntött az elmúlt héten a párt helyi szervezete. Győzelme esetén negyedik ciklusát kezdheti meg a városvezető.
Egy legendás élet – egy élet legendája Vp7Nap - A térségbeli üzemek miatt mindig meghatározó volt és ma is az a tűzoltóság szerepe Pétfürdőn. Az önkéntes tűzoltóság 1879-ben alakult meg Várpalotán, ez tekinthető a mai Pétfürdői Tűzoltóság elődjének – hangzott el a közösségi házban a gróf Zichy Vladimir legendás életű egykori tűzoltóparancsnokról szóló előadásban február 21-én.


Fizetett hirdetések

Megütötte a buszsofőrt, mert ittasan nem szállhatott fel a buszra Berhidán egy férfi Vp7Nap - A menetrend szerinti járat sofőrjét ütötte meg dühében a vilonyai férfi, amiért a busz vezetője nem engedte felszállni az ittas utast.
A veszprémi lányok nem kegyelmeztek Vp7Nap - A nőknél a Veszprém Pannon SE tíz góllal verte a tataiakat a kézilabda NB II legutóbbi fordulójában. A férfiaknál a vármegyei rangadón a balatonfürediek szerezték meg a bajnoki pontokat.
Segítő kéz a gyermekek korai fejlesztéséhez Vp7Nap - Több mint 500 ezer forint értékben vehettek át a gyermekek korai fejlesztéséhez szükséges modern eszközöket pénteken Várpalotán a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat tanintézményei.
Tíz órán át versenyeztek az úszók Várpalotán Vp7Nap - Vizes tízes címmel rendhagyó úszóversenynek adott otthont az elmúlt hétvégén a Várpalotai Tanuszoda. Tíz csapat összesen száz versenyzője ugrott a medencébe, hogy tíz óra alatt egymást váltva ússzák le a lehető leghosszabb távot.
Ajándék könyvek Várpalota utcáin és terein Vp7Nap - Február 14-e nemcsak a szerelmesek ünnepe, hiszen világszerte ezen a napon tartják a nemzetközi könyvajándéknapot. A rendhagyó kezdeményezés célja, hogy minél többen kedvet kapjanak az olvasáshoz. Immár második alkalommal Várpalota is csatlakozott a globális akcióhoz, a járókelők a város közterein lelhetnek ingyenes, ajándék kötetekre. 
Zeneszerdát tartottak a Thury-várban Vp7Nap - A várpalotai zeneiskola tehetséges, zenei pályára készülő diákjai léptek a közönség elé az elmúlt héten a Thury-várban tartott hangversenyen. Az idei első “zeneszerdát” a ritmusoknak szentelték a szervezők, a magyar népdalok és zeneművek mellett latinos dallamok is terítékre kerültek.
Önvédelemben is a legjobbak között a várpalotai Faller csapata Vp7Nap - Második helyen zárta a Rendészeti Kiképzők Szövetsége (RKSZ) és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Béri Balogh Ádám Alapítványa által szervezett Önvédelmi területi bajnokság országos döntőjét a várpalotai PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata.
Tovább növekszik a várpalotai lőszergyár Vp7Nap - A várpalotai lőszergyár termelési kapacitásának további bővülését jelentette be a Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. vegyesvállalat.


Fizetett hirdetések

Képviselői esküt tett Deák Istvánné Várpalotán Vp7Nap - A város képviselő-testületének idei első, rendkívüli ülésén letette képviselői esküjét Deák Istvánné (DK), aki az ősszel elhunyt Sipos Tamás helyén folytatja a munkát.
Régi falusi disznóvágások hangulata jellemezte az Inotai toros fesztivált (képek) Vp7Nap - A régi falusi disznóvágások hangulatát hivatott megidézni az Inotai toros fesztivál, amelyet szombaton rendeztek a Várpalotához tartozó település központjában.
Másfél órát késett a mérkőzés – ilyen a világon nem volt! Vp7Nap - Ki ne ismerné? Ki ne játszott volna vele? De kinek van még ma is odahaza? Retró képsorozatunk felhívására ezúttal egy csocsóasztallal jelentkezett olvasónk – azonban egy kis hiba csúszott a történetbe.
Valami rejtőzködik Öskü és Várpalota határában, de megtaláltuk! Vp7Nap - Öskü és Várpalota határában, a 8-as főút mellett, Bántapuszta közelében, a mezőség szélén találjuk annak az egykori duzzasztóműnek gátszerű maradványait, melynek építési idejéről még a szakemberek is vitatkoznak. Egyesek a középkorra teszik eredetét, mások a római idők tanújaként emlegetik. Mindenesetre megtekintésre érdemes.

Lezárják az utat, elterelik a buszokat Inotán

Lezárják az Inota városrész közösségi háza előtti útszakaszt február 10-én, szombaton reggel 6 és este 19 óra között. A fenti időszakban nem csak az autósokat érinti az útlezárás, de a helyi járatokkal közeledőket is.

Egyszer voltunk, hol nem voltunk?

Folytatjuk játékos, izgalmas képes rejtvényünket. Vármegyei körutunk során ezúttal három településen készítettünk fotókat, viszont négy településnevet sorolunk fel.